skip to Main Content

De 7 meest gestelde interieurvragen én de antwoorden!

Op de Huishoudbeurs heb ik dagenlang interieuradvies gegeven op de stand van Cafedeco.nl, het grootste onafhankelijke interieurplatform van Nederland. In sessies van steeds een half uur gaf ik eerste hulp bij inrichtproblemen. Het gaf een geweldig inkijkje in waar de gemiddelde Nederlander tegenaan loopt bij het inrichten van een huis. Hier de 7 meest gestelde interieurvragen die ik kreeg en ook de antwoorden!

  1. Welke lamp boven de eettafel? Ik heb nog een mooie plafonnière liggen.

Lieve mensen. De lamp boven de eettafel kan nooit en te nimmer, maar dan ook echt helemaal nooit een plafondlamp zijn. Plafonnieres zijn voor in de bijkeuken, de garage, een halletje en desnoods het toilet. That’s it! Boven de tafel moet een hanglamp. Ja, die mag aan een poot zitten (en hoeft dus niet per se te hangen) Als de onderkant van het armatuur maar zo’n 60 centimeter boven het blad hangt.

  1. Hoe groot moet mijn nieuwe bank/(salon)tafel/fauteuil zijn?

Meer dan eens hoorde ik in de interieuradvies gesprekken: “Ja, die tafel/kast/salontafel/bank is eigenlijk veel te groot maar hij was zo duur/echt design/buitenkansje die kan niet weg.” Heus waar, best veel vragenstellers werkten al jaren om te groot gekochte meubelen heen die dus ook niet goed uitkwamen. Ik zeg dan: Lang leve marktplaats. Probeer zulke miskopen tóch voor een goede prijs te verkopen. En omdat voorkomen beter is dan genezen, adviseer ik om altijd even een plattegrondje van je kamer te maken voordat je een nieuw meubel koopt. Teken de nieuwe meubels er even op schaal in. Of laat mij dat voor je doen via deze knop.

 

Klaar voor meer interieurvragen!
  1. Moet ik wel een vloerkleed in de zithoek?

Het korte antwoord: Ja. De iets langere versie: Een zithoek krijgt meer definitie van een vloerkleed. Je maakt er een duidelijke afgebakende plek van. Dat maakt je zithoek ruim en knus tegelijk.

  1. Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Een vloerkleed moet niet iel vallen. Anders schiet hij zijn doel voorbij en laat hij  je hele kamer iel en ongezellig ogen. Hoe groot je kleed moet zijn bereken je gemakkelijk: Zet de voorpoten van je bank altijd op het kleed en laat hem aan weerszijde van de bank zo’n 20 centimeter doorlopen. Ook andere zitmeubelen staan het best helemaal, of in ieder geval met de voorpoten op het kleed.

  1. Help, ik moet een nieuwe bank! Wat nu?

De nieuwe bank. Dat is bij veel mensen echt een ding. En dat snap ik! Je kan (meestal) op geen andere bank zo lekker onderuithangen dan op je eigen. Bij veel mensen met deze interieurvragen  merkte ik dat ze daarom eigenlijk gewoon weer hun oude bank zochten.

een duurzame oplossing

Dat deed mij denken aan toen ik een nieuwe bril wilde maar alleen maar omdat de glazen niet meer voldeden. “O,jee”, zuchtte de opticien, “nog verliefd op de vorige bril. Ik laat u zelf even kijken.” Hij wist dat ik het niet ging vinden en hij had gelijk. De moraal van dit verhaal; als je merkt dat je naar een kopie van de oude bank zoekt en die niet kan vinden (wat helaas meestal zo is…) ga dan eens na of je de bank bij een meubelstoffeerder kunt laten opvullen en opnieuw kunt laten bekleden. Deze vakmensen hebben vaak ook goed verstand van het binnenwerk. Houdt er alleen wel rekening mee dat dit knetter duur kan uitpakken MAAR ook een duurzame oplossing is!

6. Ik heb een mooie nieuwe badkamer laten aanleggen maar waar laat ik de shampoo fles?

O, jee! Had het me maar eerder gevraagd. Bar weinig mensen (zelfs verkopers) blijken te beseffen dat iedereen meerdere flessen of  zeep in de douche gebruikt. Het mooiste is om in een voorzetwandje een terugvallend vak te laten maken. Zo heb je, je zeep altijd in handbereik en netjes op z’n plek. Tien keer beter dan zo’n knuppelig rekje dat aan je mooie douchewand of designkraan moet hangen. In zo’n noodgeval raad ik dan liever een houten sauna emmer aan voor op de douche vloer. (wel, indien nodig, het plastic binnen emmertje leeg gieten!)

No worries: Hout en hout vloekt niet!

  1. Ik heb een eikenhouten vloer maar wil een donkere houten tafel/stoel/keuken kan dat wel?

No worries: Hout en hout vloekt niet! Combineer gerust verschillende soorten. Stel je voor: Een heel eikenhouten interieur…. Brrrr!

Heb je een kleinere vraag? Dat kan ook!

Zit jij ook met interieurvragen? Je kunt hier en hier lezen wat ik voor je kan betekenen! Ik maak graag een uitgedacht plan voor jouw woning. Heb je een kleinere vraag of ben je op zoek naar maatwerk? Mail me gerust via deze knop… en dan komen we vast tot een oplossing.  

Back To Top