Ga naar hoofdinhoud

De perfecte compacte thuiswerkplek 3x anders

shoplijst voor drie compacte thuiswerkplekken voor in de woonkamer

Jongens, we kunnen er echt niet meer onderuit, vanuit huis werken is onderdeel van het beroemde nieuwe normaal. Maar niet iedereen heeft een werkkamer voor handen. Dan moet je een thuiswerkplek in de woonkamer of slaapkamer maken. In dat geval zijn er wel wat punten waar je op moet letten. Ik maakte drie kant en klare meubelrecepten voor je. Compacte thuiswerkplekken in drie prijsklassen die je woonkamer mooier maken. Fijn toch?! Welke past het meest bij jou?

Eerst vier gouden tips

Waar moet je opletten bij het maken van een thuiswerkplek?

1. Size matters

Als je een bureau in je woonkamer wilt zetten is het wel handig om de werkhoek niet te fors van formaat te laten zijn. Het is immers de bedoeling dat je woonkamer een relaxplek met een thuiswerkplek wordt, niet een thuiskantoor met een lounge set! Hou je werkplek daarom compact.

2. Kies de juiste stoel

Besteed bij het samenstellen van je thuiswerkplek veel aandacht aan de stoel. De doorsnee kantoor-bureaustoel is meestal niet de mooiste keuze voor in je woonkamer. Maar je moet natuurlijk wel goed zitten. Maar daar heb ik wat op gevonden! Sommige meubel labels hebben namelijk een bureaustoel versie van hun eetfauteuils gemaakt. Zuiver deed dat bijvoorbeeld met de Doulton Vintage eetkamerstoel  en de Doulton Vintage bureaustoel. Of kijk eens naar de Nikki bureaustoel, die ook als fauteuil te koop is. Zo creëer je gemakkelijk en snel eenheid in je interieur. En die stoelen op wieltjes rol je zo, wóóóesh,  naar de eettafel of zithoek als je een extra zitplaats nodig hebt. Handig! (Althans, als we er vanuit gaan dat we ooit weer zoveel mensen in huis mogen halen dat we extra stoelen nodig hebben… zucht.)

3. Uit het oog, uit de stress

Zorg er zoveel mogelijk voor dat je werk uit het zicht is als je vrij bent. Onafgemaakt werk dat in je blikveld blijft, maakt dat je, je moeilijk echt ontspannen kunt in je vrije uren. Dat beweer ik niet alleen, het is  ook een belangrijke Feng Shui ‘regel’. Probeer, als het even kan, je thuiswerkplek netjes ‘weg te werken’ in je interieur. Bijvoorbeeld achter de bank, die vrijstaand in de ruimte staat. Zorg in ieder geval voor opbergruimte bij je werkplek. Zo kun je al je werk uit het zicht opbergen. Daarom vind je in alle onderstaande meubelrecepten ook kastruimte. Dat heet meedenken.

4. Maak het licht en groen!

Uit onderzoek blijkt dat mensen 15 procent productiever zijn als ze bij het werk zicht hebben op planten of bomen. Wat een heerlijk weetje hè?  Zet je bureau dus liefst zo dat je de tuin kunt zien of plaats een kamerplant vlakbij. Bovendien profiteer je bij het raam van daglicht. En (let op, er komt weer zo’n leuk weetje) een door daglicht verlichte werkplek helpt je alert blijven en zorgt voor een gezonde hoeveelheid gelukshormoon, serotonine. Dat willen we toch allemaal! Wist je trouwens dat we in schemerig licht het meest creatief blijken te zijn? Zou dat betekenen dat je werk uitstellen tot het laatste moment van je werkdag dus eigenlijk gewoon heel goed is…?

3x een meubelrecept voor een stijlvolle thuiswerkplek

Kies snel jouw ideale werkkamer bij elkaar. Ik shopte drie geweldige opties bij elkaar.

Klein maar fijn met Ikea!

 

Thuiswerkplek Ikea Zeer betaalbaar compleet meubelrecept voor een werkplek in de woonkamer.
Thuiswerkplek 1. Niet alleen klein maar fijn maar ook fijn van prijs!

 

Tip: Klik voor meer productinformatie op de links

 1. Bureau Lisabo won de Red Dot design Award vanwege de ingenieuze constructie (Volg de link voor een filmpje). Dit bureautje is ideaal voor een kleine maar stijlvolle werkplek. Prijs idee: Koopje!
 2. Voeg in een klap een leuke lijsten verzameling toe, boven je bureau, met deze Knoppäng lijsten met acht mooie prints. Prijs idee: Koopje!
 3. De bijzondere Odger stoel is er nu ook als bureaustoel. Hij is nog helemaal circulair verantwoord ook! Prijs idee: Koopje!
 4. Met de Johanne plaid voeg je niet alleen wat stevig contrast toe in de styling van deze licht ‘blonde’ werkplek, maar ook warmte. Letterlijk. Prijs idee: Koopje!
 5. Kleed je werkplek aan met decoratieve accessoires, zoals deze set spiegeltjes. Liholen. Prijs idee: Koopje!
 6. De Skärig wandklok maakt je werkhoek helemaal af. Praktisch en mooi. Prijs idee: Koopje!
 7. De Ranarp staande lamp zet je naast je bureau. Dat scheelt weer ruimte op het kleine tafelblad. Bovendien swing je de arm gemakkelijk in een andere hoek als je uitgewerkt bent en creeer je sfeerlicht. Prijs idee: Koopje!
 8. Ivar is een van de oudste Ikeaproducten die er zijn. Nieuw zijn de deurtjes met Rotan. Helemaal passend in de webbing trend. Prijs idee: Koopje!

 

Alles uit het zicht met Zuiver

 

Thuiswerkplek meubelrecept voor een iets groter budget met Zuiver meubelen en styling.
Vooral dit bureau van Zuiver is briljant!
 1. Je hele bureaublad schuif je aan het eind van je werkdag compleet uit het zicht achter de mooie roldeur van bureautafel Barbier. Superhandig en wat overblijft oogt als een mooie side table.  Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Prijs idee: Betaalbaar!
 2. Geef je werkhoek stijl en een groene knipoog met lamp Grow. Hij is er in verschillende maten. Van tafelmodel tot vloerlamp. En die maakt natuurlijk wel de meeste indruk. Prijs idee: Betaalbaar!
 3. Veel eleganter krijg je het niet. De Mia stoel, bekleed met fluweel, zit niet alleen fijn maar valt ook op door het prachtige ontwerp. Deze stoel dubbelt natuurlijk geweldig als eetkamerstoel, wat dan weer erg handig is. De Mia wordt per twee verkocht en is er in verschillende kleuren. Prijs idee: Betaalbaar!
 4. Klok Marble Time is gemaakt van groen marmer. Voor een chic tintje in je thuiswerkplek. Prijs idee: Betaalbaar!
 5. Plaid Mimosa gooi je nonchalant over de stoel of in een rieten mand naast het bureau. Warmte en styling gegarandeerd! Prijs idee: Betaalbaar!
 6. Tafellamp Mai houdt met zijn warm gekleurde licht je werkhoek altijd stijlvol. Prijs idee: Betaalbaar!
 7. Webbing is hot! En met deze nieuwe Zuiver lamp Sien haal je die trend in huis. Deze staande lamp geeft prachtig licht. Prijs idee: Betaalbaar!
 8. Zeeën aan stijlvolle bergruimte vind je in de Barbier kast. Hij is er, net als het bureau, in naturel en in walnoot. Ook leuk om één van de deurtjes open te schuiven en daar wat mooie accessoires te showen. Prijs idee: Betaalbaar!

 

Voor als alles mag

 

Zeer luxe thuiswerkplek voor grotere woning. Compleet meubelrecept.
Super de luxe thuiswerkplek.
 1. Een stukje vakmanschap, dat is het Rúna bureau van Warm Nordic. Er zijn vernuftige laatjes verwerkt in het bureaublad. Prijs idee: Sparen geblazen!
 2. De AJ bureaulamp van Louis Poulsen is er in acht kleuren. Maar hier is deze de mooiste. Prijs idee: Sparen geblazen!
 3. Deze prachtige rollende bureaustoel van Lensvelt kun je ongegeneerd laten dubbelen als fauteuil, deze AVL Office chair. Prijs idee: Sparen geblazen!
 4. De wandkast Hifive Slim 100 van Northern is een meter lang en 30 centimeter hoog. Het grote vak is voorzien van een mooi roldeurtje. Prijs idee: Sparen geblazen!
 5. Als je dan toch een presse papier neemt, kies in deze setting dan voor de XLBloom Carry Away. Prijs idee: Betaalbaar!
 6. Mooi je paperassen wegleggen kan in de Skagerak Dania Letter Tray. Prijs idee: Sparen geblazen!
 7. De Pivot wandkast van Arco lijkt de zwaartekracht te trotseren. Maar dan wel op een heel mooie manier. Dutch design rules! Prijs idee: Sparen geblazen!
 8. Lederen pennenbakjes. Daar kun je in deze set natuurlijk niet buiten. Deze fraaie ‘Buckets’ bakjes zijn van Fritz Hansen. Prijs idee: Sparen geblazen!

 

Heb je na het zien van deze recepten behoefte aan een persoonlijk plan? Kijk dan eens hier. Of mail mij over de mogelijkheden voor een consult aan huis.

Trouwens: Ik maak altijd onafhankelijke keuzes voor producten. Wel ontvang ik soms een kleine aanbreng-commissie als je iets koopt via een van de links.

Back To Top