skip to Main Content

Copywriter, woonfanaat, stylist, interieurontwerper, journalist, gezelligheidsdier… Het is eigenlijk allemaal op mij van toepassing.

Na mijn studie journalistiek in Utrecht ben ik bij De Telegraaf gaan werken. Daar kreeg ik de kans om te schijven over mijn passie; wonen. Iedere woensdag maakten we De Woonkrant in De Telegraaf. Soms wel 5, 6 pagina’s op toen nog groot formaat krant!

Diploma

In de avonduren haalde ik in vier jaar mijn diploma Interieuradviseur. En bij Artemis leerde ik het nodige over (interieur)styling. Na een paar jaar de leiding over de Woonkrant te hebben gehad besloten we met het hele gezin (inmiddels twee schatjes rijker) naar New York te verhuizen.

Photoshop, kunsthistorie, schilderen en zelfs zilversmeden (de laatste twee niet zo’n succes, maar toch…)

We waren er vier jaar expat. Ik werk sindsdien als freelancer. Daarnaast volgde ik in het land van ongekende mogelijkheden allerhande vakken aan de State University of New York. Onder andere Photoshop, kunsthistorie maar ook schilderen en zelfs zilversmeden (de laatste twee niet zo’n succes, maar toch…)

New York

Na vier jaar New York zijn we weer in Nederland komen wonen en ben ik Berber Govaars Woonproducties begonnen. Voor De Telegraaf maakte ik in de afgelopen 15 jaar wekelijkse trendpagina’s, schreef jarenlang columns en heb in pak ‘m beet, 280 Nederlandse woningen binnen gekeken; de bewoners geïnterviewd, hun interieur als stylist gecureerd en er reportages van gemaakt. Verder werk ik, ook freelance, als copywriter voor de meubel labels Zuiver en Dutchbone en maak interieurontwerpen voor consumenten en bedrijven.

Lichtarchitectuur

In 2020 besloot ik meer interieurs te ontwerpen en minder te schrijven. Daarvoor ben ik weer de schoolbanken ingestapt om mijn interieurkennis verder uit te breiden. Ik hou van licht en verlichting. Daarom studeerde ik Lichtarchitectuur aan de Lighting Design Academy. Want, heus waar, licht is een vak! Ook maakte ik mij een digitaal tekenprogramma tot in de puntjes eigen en leerde ik om mijn ontwerpen te renderen in (bijna) levensechte (360 graden) foto’s.  

Tot slot heb ik een zwak voor social media. Instagram en bloggen over mijn woonpassie, ontwikkelde zich tot hobby. De resultaten van dit alles deel ik hier!

Berber     –         
Foto: Matty van Wijnbergen

Foto: Matty van Wijnbergen
Back To Top