skip to Main Content

De interieurontwerpen die ik maak voor particulieren en bedrijven zijn doordacht, op maat en steken zo in elkaar dat ze over 10 tot 20 jaar nog actueel zijn. In mijn ogen is een goed interieur niet alleen maar hip en happening maar juist vol met evergreens aangevuld met trendy elementen die met weinig moeite en geld mee kunnen buigen met de mode. Mijn interieuradvies is dan ook een investering die klanten jarenlang woongenot bezorgen. Om de keuzes gemakkelijker te maken kan ik je in 360 graden foto’s en met filmpjes fotorealistisch in je nog te verbouwen/nieuwe woning laten rondkijken, nog voordat er ook maar een spijker in of uit een muur is geslagen.

Diploma

Na mijn studie journalistiek ben ik bij De Telegraaf gaan werken. Daar schreef ik over mijn passie; wonen. In de avonduren haalde ik in vier jaar mijn diploma Interieuradviseur. En bij Artemis leerde ik het nodige over (interieur)styling. Na een paar jaar de leiding over de Woonkrant te hebben gehad besloten we met het hele gezin naar New York te verhuizen.

Kunsthistorie, Photoshop, schilderen en zelfs zilversmeden (de laatste twee niet zo’n succes, maar toch…)

We waren er een paar jaar expat. Ik werk sindsdien als freelance schrijver en interieur ontwerper. Daarnaast volgde ik in het land van ongekende mogelijkheden allerhande vakken aan de State University of New York. Onder andere kunsthistorie, Photoshop,  maar ook schilderen en zelfs zilversmeden (de laatste twee niet zo’n succes, maar toch…)

New York

Na ruim vier jaar New York zijn we weer in Nederland komen wonen en ben ik Berber Govaars Woonproducties begonnen. Voor De Telegraaf maakte ik woontrend-pagina’s en heb in pak ‘m beet, 280 Nederlandse woningen binnen gekeken; de bewoners geïnterviewd, hun interieur als stylist gecureerd en er reportages van gemaakt.

Lichtarchitectuur

In 2020 besloot ik het accent te verleggen door meer interieurs te ontwerpen en minder te schrijven. Daarvoor ben ik weer de schoolbanken ingestapt om mijn interieur kennis verder uit te breiden. Daarom studeerde ik lichtarchitectuur aan de Lighting Design Academy. Want, heus waar, licht is een vak! Ook maakte ik mij een digitaal tekenprogramma tot in de puntjes eigen en leerde ik om mijn ontwerpen te renderen in (bijna) levensechte (360 graden) foto’s.  

Berber Govaars Woonproducties, de sleutel tot jouw perfecte thuis. 

Berber     –         
Foto: Matty van Wijnbergen

Foto: Matty van Wijnbergen
Back To Top