Ga naar hoofdinhoud

Parel aan de Côte d’Azur wordt opgepoetst

Het uitzicht op Cannes en de middellandse zee kan nog zo geweldig zijn, maar ook binnen wil je, je prettig voelen. Omdat veel elementen in deze villa nog prima in orde waren, hooguit een andere smaak, was in eerste instantie de opdracht om de etage aan te pakken zonder helemaal opnieuw te beginnen. Ik maakte een nieuwe indeling door ondermeer de wand tussen de keuken en de woonkamer weg te halen en de wand in de hal te vervangen voor een spectaculaire wijnkast. Bovendien deed ik een voorstel voor een geweldige keuken update. Dat mag ik toch wel zeggen? Ik vind van wel ;)

Ondergelopen souterrain grachtenpand wordt eindelijk functioneel

Opslag, fietsen, tenten en waterschade. Dat was er te vinden in het souterrain van dit Amsterdamse grachtenpand.

De klant wilde er graag een logeer-appartementje voor eigen gebruik in hebben, maar ook een sportruimte, een kastenkamer met een was/droogcombinatie en een berging voor fietsen e.d.

 

Het was vooral een uitdaging om met het beperkte daglicht om te gaan. Daarom is de berging, voorin met een glazen pui afgescheiden van de rest van de ruimte. Daarachter is een sportgedeelte gekomen. De badkamer heeft rondom ramen langs het plafond. Daarachter bevindt zich de maatwerk kastenruimte met de ingebouwde wasmachine en droger.

 

In het achterste deel van het souterrain is ruimte voor een keuken, en een multifunctionele woon/slaapkamer. Achter een verrijdbare wand is er ruimte voor een bed en kastruimte.

De lichtstraat zorgt hier voor daglicht.

Lichtplan voor keuken en woonkamer

Niet ieder keuken-ontwerp komt met een uitgebalanceerd lichtplan.

 

Voor deze klant loste ik dat op. Nog best een uitdaging omdat de keuken een balkenplafond heeft.

 

Omdat het een open keuken betrof heb ik ervoor gezorgd dat de keuken, ook als hij niet werd gebruikt, qua verlichting bijdroeg aan de sfeer in de hele kamer.

Om tot één geheel te komen heb ik op verzoek van de klant ook de verlichting in de rest van de ruimte een update gegeven. 

Gedurfde werkkamer

Het behang van Moooi, gemaakt van oude spijkerbroeken en met prachtig 3D-patroon, is de absolute showstopper in deze werkkamer.

 

Om het behang nog meer aandacht te geven hebben we de overige wanden in dezelfde denim-kleur geschilderd. Een profiel rondom de kamer geeft de mogelijkheid om schilderijen op te hangen en is een mooie afscheiding tussen de kleuren.

 

Het plafond van deze kamer kreeg namelijk ook een gedurfde, warm grijze tint.  

Klein maar heel fijn kamertje met gewonnen ruimte

Dit was wel een héél klein kamertje. De klant zocht meer ruimte. Die heb ik gevonden op de gang. Naast de trap was een vierkante meter die niet gebruikt werd. We schoven de deur een stukje op en hebben die vierkante meter bij het kleine kamertje getrokken.

 

Precies genoeg ruimte voor een forse kast én wat meer lucht in de dit kleine maar heel fijne logeerkamertje.

 

Bijzonder: De klant schilderde de kamer van top tot teen in dezelfde licht bruine kleur. Wat een prachtig effect!

Kantoorruimte met maatwerk oplossingen

De klant groeide snel uit zijn jasje en dus moest er een nieuwe kantoorruimte in Amsterdam komen. Ik maakte de indeling voor de nieuwe werkvloer en tekende diverse maatwerk oplossingen.

 

Ik ontwierp een bar, twee, spectaculaire, wandvullende kasten en bedacht een oplossing om het directiekantoor open te houden maar minder een ‘aquarium’ door een bijpassende room divider te ontwerpen.

Mega luxe slaap suite

Eigenlijk was het plan voor deze luxe slaap suite al helemaal door de klant bedacht. Maar het vroeg nogal wat inbeeldingsvermogen van de leveranciers.

 

Daarom heb ik de kamer tot in detail getekend zodat alle maten en verhoudingen klopte en de verschullende op maat te maken elementen gemakkelijk te realiseren was door de aannemer, schilder, timmerman en stoffeerder.

 

De gewaagde stap om het plafond donkerder te schilderen dan de wanden durfde de klant ook met meer zekerheid te nemen na het zien van mijn perspectieven.

Luxe appartement in Amsterdam

Het begon met de master bedroom. Daar moest een badkamer in bedacht worden en veel ruimte voor kasten komen.

Ik maakte een indeling en ontwierp de vijf meter lange kledingkast met make-up tafel.

 

Voor de overige kamers wist de klant al heel goed wat er gemaakt moest worden maar wilden zij het toch graag alvast in het echt zien. Mijn visuals sterkte de klant in de gemaakte keuzes en soms brachten die ons in samenspraak op betere ideeën. In de keuken hielpen mijn visuals om te besluiten over de marmeren achterwand in de keuken; wel of niet op de achterwand…

Jaren dertig villa krijgt update

In Bennebroek maakte ik een totaalplan, inclusief licht- en schakelplan voor de benedenverdieping van een schitterende jaren ’30 woning, die hoognodig toe was aan een restauratie met veel Tender Loving Care.

 

De bewoners wilden de bestaande indeling graag behouden.

Wel hebben we de diepe erker laten verlagen zodat je daar lekker op kunt liggen lezen.

De woonkamer hebben we verdeeld in een woonkamer, eetkamer en een tuinkamer/serre.

 

Om meer licht in het huis te krijgen worden er twee lichtstraten gebouwd in de tuinkamer en in de keuken.

 

De fotorealistische visuals die ik maakte, met 3D-rondkijk-mogelijkheid via een Cardboard, hielp het gezin niet alleen met de keuzes, maar gaf ze tijdens de enorme verbouwing ook weer geloof in het project op momenten dat de oude villa alleen maar tegen leek te werken.

Gezinshuis in Hengelo

Een jong gezin in Hengelo was ingeloot voor een nog te bouwen nieuwbouwwoning waarbij er veel te kiezen viel.
Om ze daarbij te helpen heb ik de verschillende opties in
beeld gebracht. Hoe de woning er met de uitgebouwde keuken
uitziet en welke pui daar het beste bij zou passen. Ik bracht de woning vanaf de plattegrond alvast fotorealistisch en 3D in beeld. 
Ook vroeg de klant om ideeën voor een indeling, een goede
keukenopstelling en hoe er een kinder-speelplek in de keuken
was in te voegen. Uiteindelijk hebben we samen ook de deuren en het beslag
uitgekozen.

Hierdoor konden zij snel en zonder twijfel keuzes maken. Dat was een hele opluchting.

Qua stijl wist dit stel al heel goed wat ze wilden. Daarom heb ik alleen een suggestie van producten gedaan. Als in: zo’n soort bank, met deze afmetingen en dit soort verlichting. Toen ze gingen shoppen was ik op de achtergrond bereikbaar om via WhatsApp mee te beslissen. Al met al een hele fijne samenwerking!

Maatwerk eetbank

Een klant waar ik eerder mee samenwerkte overwoog een grote eetbank in de keuken. Die moest echter wel in delen verrijdbaar zijn omdat de ruimte regelmatig wordt verhuurd voor locatie fotografie.

Ik maakte een ontwerp en liet het effect ervan in de bestaande ruimte alvast zien. 

Strandhuis wordt beach villa

Voor een strandhuis in Zandvoort maakte ik een nieuwe indeling. De eigenaren wilden graag met uitzicht op zee slapen en ruimte hebben voor een omkleed-plek/(chemisch)toilet.

Door een gestapelde bedstee in te bouwen liggen de eigenaren nu op een prettige hoogte met optimaal uitzicht op zee.

Het onderste bed kan worden ‘afgesloten’ met een bamboe rolgordijn op maat, zo kan het ook prima worden gebruikt voor tassen, als er geen logees zijn.

Ook gaven we ruimte aan een volwaardige keuken. De vijf kamerhoge kasten bieden ook bergruimte aan bijvoorbeeld kleding.

De module bank is een perfecte loungeruimte voor 4 personen, die steeds anders kan worden opgesteld. Maar er kunnen ook twee personen op slapen doordat in twee poefs uitklapbedden zijn ‘verstopt’. Op de wand maakten we een ondiepe open ‘kast’ met oneindig ruimte voor kunst, woonaccessoires, lampen en gejutte strand-vondsten.

Berghok wordt werkkamer voor twee

De schuin weglopende werkkamer was een doorn in het oog van een jong gezin in Abcoude. De open ruimte, grenzend aan de keuken werd vooral als opslag gebruikt omdat ze geen idee hadden hoe ze de ruimte slim konden indelen. Ik maakte een quick-fix plan met een maatwerk bureau en een grote kast met daarin ruimte voor decoratie maar vooral ook veel bergruimte.

Woonkamer met behoefte aan meer sfeer

Quick-fix plan voor een jong stel in Gouda. Ze wilden de woonkamer graag meer kleur, persoonlijkheid en gezelligheid geven. Ik heb ze geholpen met een kleurplan, verlichtingsplan en een meubelplan, als aanvulling op de meubels die ze graag wilden houden.     

Back To Top