skip to Main Content

Hip de camping op

Bevond ik mij laatst toch zomaar een paar dagen in la douce France. Ik was door De Telegraaf gevraagd om jurylid te zijn in de zinderende-zomer-wedstrijd Pimp je tent! Een superleuke actie vol met inspiratie om je tent of je caravan te pimpen. Hier vind je bakken vol ideeën voor het betere glampeer-werk.

In deze wedstrijd mochten drie deelnemende koppels een safari-tent (of lodge) op een Franse camping aankleden en stylen. De winnaar mag drie zomervakanties op een camping van Flower Campings doorbrengen.

Het werd een hartstikke leuk tripje naar het prachtige Île de Ré, een idyllisch eiland even boven Bordeaux. Op de Flower Camping  waren de kandidaten al een paar dagen aan het pimpen geslagen. Aan mij als stylist, Linsey Sijmons van De Telegraaf en Laurent Seigne, directeur van Flower Campings, de taak om de mooiste te kiezen. Klik op de foto voor het video-verslag gemaakt door Hester Santema van De Telegraaf!

Klik op de foto voor het video verslag van Pimp je Tent.

En dat viel echt nog niet mee. Want alle tenten zijn echt heel erg mooi geworden en ook echt verschillend. Allemaal zitten ze barstensvol inspiratie voor het pimpen van je tent of het pimpen van je caravan! Wat je bijvoorbeeld allemaal al niet kan doen met behang! Let maar op:

Recycled and upcycled

De rode loper!

Duo 1 was beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk en Layla. Zij hebben de kitscherige over de top-stijl die al veel langer een megatrend is in de kampeer wereld helemaal geperfectioneerd en

Verliefd op dit wandje…

absoluut naar een hoger niveau gebracht. Met geweldige kringloop-gelukjes die je alleen vindt als je het kunstenaars oog van Marianne hebt, is dit een tent, of eigenlijk een safari-lodge, geworden waar werkelijk iedereen zich thuis zal voelen.

Welke stijl je ook hebt, welke achtergrond of cultuur ook:

Uit alle culturen wel iets.

Hier komt iedereen thuis. Ook een groot pluspunt van de creatie van Marianne en Layla is dat de styling helemaal duurzaam is. Alles is namelijk gerecycled, upcycled, hergebruikt en wat al niet meer mogelijk is op dat gebied. Hulde!

 

 

 

Waarom heb ik niet zo’n lodge zullen ze vragen bij de receptie.

Île de Re-cycle

Stijlvolle vlaggetjes!

Duo 2. Dat waren Lydia en Diana. Zij maakte een lodge waar iedereen met glurende blikken en met stijgende jaloezie langs zal lopen. ‘Waarom heb ik niet zo’n lodge’, zullen ze vragen bij de receptie. Maar deze lodge is niet alleen heel sfeervol er zit ook

Geweldig fiets-hert!

nog eens een knap doorgevoerd thema achter. Namelijk beweging, toegespitst op fietsen, want dat is toch het ultieme vervoersmiddel op een eiland als dit.

Creatief met letters.

Lydia noemde het: Île de Re-cycle.Ik hou van dat soort woordgrappen! Ook besteedde Lydia en Diana veel aandacht aan de verlichting. Heel verstandig want het zijn met name de avonduren waarin je, je bij je tent bevindt. Gezellige verlichting is daarbij onmisbaar.

Wonderen met behang!

Mooie gordijnen.

Duo 3, Daan en Anja bleven ook trouw aan hun achtergrond en in de lodge van deze bollenkwekers op de Tulperij, waar je trouwens erg leuk op bezoek kunt tijdens het tulpen seizoen, is het bloemen thema dan ook niet te missen.

Behang op hout!

De styling is mooi en consequent doorgevoerd. De jury is het erover eens dat Flower Campings de styling ideeën uit de tulp lodge goed kan overnemen in andere lodges.

 

Vooral het behang-gebruik biedt inspiratie. De goede plekken zijn gekozen.

Gezellig terras.

Niet te veel, niet weinig. Precies goed. Het is bovendien een hufter proof manier om de lodges nog meer karakter te geven.

 

Veel van deze oplossingen zijn gemakkelijk over te nemen en reëel uitvoerbaar.

De winnaar is

Maar, let op nu komt er zo’n lekkere echte jury-zin: Er kan er maar een de winnaar zijn!

De jury denkt dat de lodge van Lydia en Diana de meeste praktische inspiratie biedt aan glampeerders. Veel van de oplossingen waarmee zij hun tent pimpte zijn gemakkelijk over te nemen en reëel uitvoerbaar voor iedereen die zijn glamping lodge een beetje meer eigen wil maken deze zomer.

Wij, van de  jury hopen  dan ook dat hun voorbeeld de komende jaren op campings door heel Europa zal worden gevolgd. Zodat Nederlanders in navolging van Lydia en Diana, overal herkenbaar zijn als de meest stijlvol kampeerders ter wereld.

De kandidaten!
Back To Top