Ga naar hoofdinhoud

Dierendesign voor Fikkie en Minoes: Mooie spullen voor je huisdier

Op design klassiekers geinspireerde hondenmanden en kattenmandjes.

Het is feest! Want de tijden zijn voorbij dat we ons interieur moesten ‘vervuilen’ met foeilelijke dierenbenodigdheden waar je nu een keer niet buiten kunt als je een huisdier binnen haalt. Design voor huisdieren is een ding!

Een huisdier brengt nogal wat met zich mee dat zich permanent in je interieur zal nestelen. Zo is daar, ik noem maar een dwarsstraat, de hondenmand en de kattenkrabpaal.

Catnapping

Helemaal als je een design-kat hebt die niet naar buiten kan vanwege gevaar op catnapping (ja, echt, dat bestaat) wil je dat lieve dier binnenshuis toch verwennen. Nou, dat kan tegenwoordig zonder je interieur te vergallen. Sterker je kunt je viervoeter tot een heuse mini-me maken met dierendesign. Laat hem of haar zitten en wonen zoals jijzelf doet, of tenminste wel zou willen zitten of wonen. 😉 😁

Kattenmeubels deisgnbeurs Milaan
Me & Meow collectie. Gespot in Milaan: Kattenmeubels!
Onze Elvis vraagt of zij ook een designstoel mag…

De dierendesign trend komt niet uit de lucht vallen. In 2018 zag ik tijdens de internationale meubelbeurs in Milaan al veel huisdier-gerelateerd design. Zoals de collectie hiernaast. Deze ontwerpers maakten zelfs een hele inrichting voor mens en kat bedoeld.

Me & Meouw noemden ze het project. Met onder meer een tafel met kattenhangmat en toegangsgat, een lamp met speelballen en een koffietafel en kast vol verstop en krab-plekken.

Sindsdien ging het ineens overal los! Ikea kwam met een dieren meubilair, Made.com heeft nu een geweldige collectie aan viervoeter design en via Fonq ontdekte ik ook veel nieuwe merken die zich op mooi dierenbenodigdheden richten.

Onze Elvis

Voor onze eigen Elvis ben ik alleen nog op zoek naar een mooie bench. Onze viervoeter is een soort kat. Ze slaapt graag ín een hokje. Die staat dus lelijk te wezen in de hal. De perfecte oplossing heb ik nog niet gevonden. Maar… dieren zijn hot in designland, dus ik blijf rustig wachten op een mooie design bench!

Zitten als het baasje

dierendesign, hondenmanden en kattenmandjes geinspireerd op design klassiekers.
Zitten als de baas. Design voor hond en mens.
  1.  Het prachtige Kyali hondenbed van Made is mijn absolute favoriet. Maar dat is de stoel ernaast natuurlijk ook. Wie mij volgt op Instagram weet ook dat ik deze mooie Eames lounge chair als mijn trots in huis heb staan! Dit honden designbed is er in verschillende maten. Prijs idee: Betaalbaar!
  2. Dit hondenbed Piet van Made is overduidelijk geïnspireerd op de LC2 armchair van Le Corbusier voor Cassina. Ook een echte design klassieker! Prijs idee: Betaalbaar!
  3. De Togo bank van Ligne Roset  past geweldig bij het Kysler Hondenbed van Made! Toeval? Natuurlijk niet! In verschillende maten vanaf Prijs idee: Koopje!
  4. De Lord Lou Arthur hondenmand via Fonq, is een prachtige interpretatie van de Franse barok stijl. De stoel op links is van Neef Louis en helaas al uitverkocht. Maar hou ze in de gaten daar, want boy, zij hebben vaak het mooiste vintage te koop! Prijs idee: Sparen geblazen!

Wonen als het baasje

dierendesign hondenmanden en kattenmanden met geinspireerd op architectuur
Dierendesign met architectonische waarde. Links het huis van de baas, rechts dat van je dier.
  1. De stoere hondenmanden van Indusign zijn gemaakt van oude olievaten. Dus ook nog circulair! Dit Nederlandse label heeft verschillende soorten geweldig dierendesign. Prijs idee: Betaalbaar!
  2. Het Kyali kattenhuis van Made is multifunctioneel. Voor jou maar ook voor de poes. Ook verkrijgbaar in blond hout. Prijs idee: Betaalbaar!
  3. Het Migo Krabmeubel van Beeztees via Fonq is niet alleen een slaapplaats maar ook een krabpaal. Prijs idee: Betaalbaar!
  4. Met het Lurvig kattenhuis van ikea kan poes naast jouw bed slapen. Maar ook als tafeltje in de woonkamer staan, of aan de wand hangen! Verkrijgbaar in twee varianten. Prijs idee: Koopje!

Goed om te weten: Ik maak altijd onafhankelijke keuzes voor producten. Het kan zijn dat ik via sommige van de links in dit artikel een kleine aanbreng-commissie ontvang als jij iets koopt via zo’n link. Maar daar merk jij verder helemaal niets van. 

Back To Top