Ga naar hoofdinhoud

Make-up spiegel als laatste ingreep van de verbouwing

De make-up spiegel. Mét licht!

Deze make-up spiegel luidde het einde van de Grote Verbouwing van ons jaren ’70 huis in. Want daar stond ik toen, in een uitgebikte badkamer met de poten tussen het gruis en een meetlintje in de hand, tussen vijf rauwdouwers van bouwvakkers. “Wát wil je hier ophangen?” vroegen ze sceptisch en met een duidelijke spot in de ondertoon.

“Een make-úp spiegeltje?” Grote hilariteit. “Nee, een scheerspiegel”, piepte ik nog snel. Een briljante uitweg, want dat klonk toch een stuk minder truttig en veel minder als mijn schuld. 

Een briljante uitweg, want dat klonk toch een stuk minder truttig en veel minder als mijn schuld.

Make-up spiegel met licht

De tegelzetters stonden te dringen om naar binnen te kunnen in mijn nieuw te bouwen badkamer maar ik kreeg die nacht ineens een brainwave dat ik een make-up spiegel met licht erin op de wand wilde. Zodat ik hier verlicht mijn lippen kan stiften en stiekem ook haren zonder richtinggevoel kan verwijderen.

Van onverwachte plannen houden bouwvakkers niet zo. Logisch want ik was door hun planning aan het walzen voor een make-up-spiegeltje, waarvan ik op dat moment nerveus de juiste aansluithoogte stond te bepalen. Met vijf zuchtende Handige Harrie’s in mijn nek. Best een gedoe. Vooral ook omdat ik de spiegel in kwestie alleen nog maar op internet had gezien, toen ik er ’s nachts naar opzoek ging. Het was dus een beetje schatten hoe hoog hij zou zijn. Maar dat durfde ik de heren al helemaal niet te vertellen.

Verbouwing

Maar toch was het feest. Want de aansluiting voor deze make-up spiegel laten maken was zo’n beetje de laatste ingreep die ik nog in het huis kon doen. Aan een kamer waar een stukadoor of een tegelzetter in is geweest, kun je niets meer verbouwen. Dus nóg een keer mijn ontwerp overdenken heeft  geen zin meer. Wat een bevrijding.

Een grote verbouwing heeft namelijk ook een groot ‘nu of nooit’ gehalte. Toch nog een stopcontactje, of een buitenkraan die ingefrased moet worden? Dat muurtje nog wat hoger, of met een extra uitsparing? De spotjes in het nieuwe plafond, toch nog een erbij? En dus: heeee! Ik wil een make-up spiegel. 

Soms is het best fijn om geen keuze meer te hebben. Dit was het punt waarop mijn binnenhuis briljantheid in de pleister vereeuwigd werd.

Briljant: Make-up spiegel op batterijen

Als ik me voor deze ‘scheerspiegel’ sta op te maken grinnik ik nog vaak om dat moment waarin ik tussen al dat met gruis en pleister overladen testosteron stond te piepen over een make-up spiegel. Met een lampje erin… Ook dát nog. Het idiootste is nog wel dat ik nu, maar een paar jaar later, helemaal niet meer in deze situatie terecht had hoeven komen. Moderne make-up spiegels hebben namelijk allang niet per se elektra uit de wand nodig. De meeste gaan gewoon op batterijen of zijn oplaadbaar via USB. Kijk hieronder maar. Ik zocht de mooiste bij elkaar.  

Heb je ook plannen voor een nieuwe badkamer en heb je behoefte aan iemand die mee denkt? Dat ben ik! Kijk bijvoorbeeld eens naar deze optie. Op mail me zodat we samen kunnen kijken hoe ik kan ondersteunen, meedenken of ontwerpen.

 

Trouwens: Ik maak altijd onafhankelijke keuzes voor producten. Wel ontvang ik soms een kleine aanbreng-commissie als je iets koopt via een van de links.

Back To Top